“Κάθε μέρα προσθέτουμε νέες ΜΕΘ” προπαγανδίζει με κάθε ευκαιρία η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και παρ’ όλα αυτά, εδώ και πάνω από 3 βδομάδες τα νοσοκομεία της Αττικής (και όχι μόνο) λειτουργούν στο “κόκκινο” ξεκινώντας ακόμα και εφημερίες με μονοψήφια ή και 1 κρεβάτι ΜΕΘ άδειο. Κάθε μέρα αυξάνονται οι αριθμοί των ασθενών που σύμφωνα με καταγγελίες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε απλούς θαλάμους με φορητούς αναπνευστήρες περιμένοντας να αδειάσει ένα κρεβάτι ΜΕΘ και την ίδια ώρα η κυβέρνηση φαίνεται να δείχνει περισσότερη επιμέλεια στο να μετρήσει πόσες διαδηλώσεις και πορείες έγιναν για τον Κουφοντίνα ή σε πόσες έκανε κάλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ από το να αναλάβει ουσιαστική δράση για να στηρίξει το δημόσιο σύστημα υγείας που άφησε αθωράκιστο εδώ και 12 μήνες, με τη φράση “επίταξη του ιδιωτικού τομέα” να συνεχίζει να αποτελεί ταμπού.
Κι ενώ οι υγειονομικοί είναι πλέον στα όρια του burn out, οι διασωληνωμένοι ξεπέρασαν ξανά τους 600, το Μαξίμου και η περίφημη Επιτροπή των λοιμωξιολόγων του “Σωτήρη” (που πλέον δεν εμφανίζεται ούτε για φωτογραφία…) αρχίζουν να αλλάζουν το τροπάρι, αναζητώντας βαλβίδα αποσυμπίεσης μπροστά στη γενικευμένη κοινωνική αναταραχή, μιλώντας πλέον για lockdown που δεν λειτουργεί και συζητώντας μέχρι και για άνοιγμα καταστημάτων και δραστηριοτήτων με νούμερα κρουσμάτων και διασωληνωμένων χειρότερα από αυτά που είχαμε όταν μπήκαμε σε lockdown. Αλλά ο Στέλιος Πέτσας δήλωνε ανερυθρίαστα το Σεπτέμβριο ότι “αν είχαμε ακούσει τη συμβουλή του ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ”…
Την ίδια ώρα, γιατροί της πρώτης γραμμής δηλώνουν πλέον ανοιχτά ότι αναγκάζονται να κάνουν διαλογή στην εισαγωγή ασθενών σε ΜΕΘ, όχι μόνο για περιστατικά κορονοϊού. «Για μας είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπαίνουμε σε αυτή τη θέση. Δεν θα έπρεπε κανονικά, θα έπρεπε να υπάρχει ο τρόπος και η υποδομή ώστε όλοι οι ασθενείς να παίρνουν την ευκαιρία που τους αναλογεί» είπε σήμερα η πνευμονολόγος – εντατικολόγος του Γενικού Κρατικού Νίκαιας Γεωργία Κωνσταντοπούλου, στην εκπομπή του Ν.Ευαγγελάτου, τονίζοντας ότι οι γιατροί που νοσηλεύουν τους ασθενείς καλούνται να λάβουν την απόφαση. Υππογράμμισε επίσης ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του τρίτου κύματος πανδημίας και πως καθημερινά ρωτάνε τι θα γίνει και τους απαντούν… δεν ξέρουμε, θα δούμε!
Πηγή: thefaq.gr.