• Επικοινωνία
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δες όλα τα αποτελέσματα
Newsletter
Ο Πολύγραφος - Ανιχνευτής Αλήθειας
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΧΙΟΥΜΟΡ
  • ΒΙΝΤΕΟ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΧΙΟΥΜΟΡ
  • ΒΙΝΤΕΟ
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δες όλα τα αποτελέσματα
Ο Πολύγραφος - Ανιχνευτής Αλήθειας
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δες όλα τα αποτελέσματα

Σκάνδαλο με τα rapid tests: Με φωτογραφικό διαγωνισμό έδωσαν παραγγελία 10 εκατομμυρίων σε εταιρεία πρώην στελέχους της Siemens!

Ο Πολύγραφος από Ο Πολύγραφος
03/12/2020 13:10
in ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΥΓΕΙΑ
0
Share on FacebookShare on Twitter

Σκάνδαλο και με τα rapid tests αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Δημοκρατία, στη συνέχεια των δημοσιευμάτων της για τα «διπλά βιβλία» του ΕΟΔΥ.

Χορός αδιαφανών κρατικών διαγωνισμών, που μπορεί να ζημιώνουν το Ελληνικό Δημόσιο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, φαίνεται πως έχει στηθεί με σταθερή δικαιολογία τις κατεπείγουσες ανάγκες που έχει δημιουργήσει η διαχείριση του κορονοϊού, μία από τις οποίες είναι και η προμήθεια βιοτεχνολογικών προϊόντων, όπως τα -γνωστά σε όλους μας πλέον- rapid tests.

Νέο τρανταχτό παράδειγμα κακοδιαχείρισης πολύτιμων κρατικών πόρων, με προφανή στόχο το υπερκέρδος συγκεκριμένων μόνο επιχειρήσεων, αποτελεί ένας ακόμη διαγωνισμός με ύποπτους όρους και προθεσμίες, που προκηρύχθηκε μέσα από τη σελίδα του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ Α.Ε.) προκειμένου το Δημόσιο να προμηθευτεί 2.000.000 rapid tests και ο οποίος δεν αναρτήθηκε στη Δι@υγεια.

Το έργο, ύψους 10.000.000 ευρώ, δόθηκε τελικά στην εταιρία FOR HEALTH Α.Ε., η οποία έχει ετήσιο κύκλο εργασιών μόλις 1.326.187,08 ευρώ, είχε ως βασικό αντικείμενο πριν από την πανδημία τις υπηρεσίες νοσηλείας κατ’ οίκον μέσω ενός δικτύου επαγγελματιών Υγείας και όχι την προμήθεια βιοτεχνολογικού υλικού, και της οποίας επικεφαλής είναι, συμπτωματικά, πρώην στέλεχος της Siemens, όπως αναφέρει η “Δημοκρατία”. Αλλά δεν είναι αυτό το μόνο γεγονός που γεννά ερωτήματα για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, αλλά μια σειρά γεγονότων, τα οποία μάλιστα έχουν διατυπωθεί και κατατεθεί μέσω επιστολής και προς τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, από τον ίδιο τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ), ήδη από τις 13 Νοεμβρίου.

Στις 4 Νοεμβρίου, λοιπόν, ο ΙΦΕΤ ανάρτησε στο σάιτ του την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος «για την επείγουσα προμήθεια έως και 2.000.000 rapid tests […] με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής». Η πρόσκληση προσδιόριζε ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών την 9η Νοεμβρίου (δινόταν δηλαδή περιθώριο μόλις τεσσάρων εργάσιμων ημερών, δεδομένου πως μεσολαβούσε Σαββατοκύριακο), ενώ και ο χρόνος παράδοσης των τεστ μετά την υπογραφή της σύμβασης προσδιοριζόταν στο ελάχιστο διάστημα των τριών ημερών.

Για τη διαδικασία, σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΣΕΙΒ στην επιστολή του: «Η συγκεκριμένη διαδικασία, με την ανεπαρκή δημοσιότητα που την περιβάλλει, αφού γίνεται με απλή μόνο ανάρτηση της πρόσκλησης και τις ιδιαίτερα ασφυκτικές προθεσμίες που τάσσονται με τις προφανείς συνέπειες για την ουσιαστική προετοιμασία των ενδιαφερομένων […]. Ανάλογες προμήθειες κατ’ αυτόν τον τρόπο πραγματοποιήθηκαν από τον ΙΦΕΤ τον περασμένο Ιούνιο, για την προμήθεια αυτόματων μοριακών μηχανημάτων PRC και αντιδραστηρίων παραδοτέων σε 5 ημέρες σε 13 νησιά, όπως επίσης και τον Σεπτέμβριο για την προμήθεια 800.000 rapid tests για αντιγόνο, τα οποία τώρα επαυξήθηκαν σε 2.000.000».

Ενώ, λίγο παρακάτω, σημειώνει πως δεν δικαιολογείται η «επανειλημμένη θέσπιση τόσο σύντομων προθεσμιών», από τη στιγμή που η πανδημία έχει ενσκήψει από τις αρχές του έτους, άρα μπορούσε να υπάρξει λελογισμένος προγραμματισμός «ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν περισσότερες της μίας επιχειρήσεις και να μην περιορίζονται, όπως τώρα συμβαίνει, σε μια τυπική, άνευ αποτελέσματος απόπειρα συμμετοχής». Εν ολίγοις, ακόμη και ο ΣΕΙΒ αναφέρει ευθέως πως ο διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε ήταν καθαρά «φωτογραφικός», ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί μία και μόνο μία εταιρία.

Διευθύνων σύμβουλος της FOR HEALTH Α.Ε., όπως αναφέρει η “Δημοκρατία”, είναι ο Στράτος Γρημανέλης, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2008, ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ στη Siemens Health Diagnostics AEBBE, που αποτελεί θυγατρική της -«αμαρτωλής» για τις μίζες που σκόρπιζε- Siemens.

Η επιστολή του ΣΕΙΒ προς τον Β. Κικίλια.
Η σύμβαση για τα rapid tests (1/2).
Η σύμβαση για τα rapid tests (2/2).

Πηγή: dimokratianews.gr.

Tags: rapid testSiemensΒασίλης ΚικίλιαςΔημόσιο χρήμαΔιαύγειαεφημερίδα ΔημοκρατίαΙΦΕΤΚορονοϊόςΚορωνοϊόςΣΕΙΒΦωτογραφική προκήρυξηΦωτογραφικός διαγωνισμός

Οι αναγνώστες μας, στηρίζονται στον Πολύγραφο για την ενημέρωσή τους. Εμείς στηριζόμαστε σε εσάς για να συνεχίσουμε! Δείτε πως μπορείτε να μας στηρίξετε!

Σχετικά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριανταφυλλίδης για υποκλοπές ΕΥΠ: Αφού η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να κρύψει, γιατί άλλαξε τον Νόμο; [VIDEO]

12/08/2022 11:55
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όταν ο Τσίπρας είχε αμφιβολίες για τον Κοντολέων και ο Μητσοτάκης έλεγε ότι δεν θα αλλάξει τον νόμο για τον διορισμό του! [VIDEO]

10/08/2022 13:46
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ένας ανήξερος Πρωθυπουργός… [VIDEO]

09/08/2022 16:20
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απίστευτο παραλήρημα Άδωνη για τις παρακολουθήσεις: Θέλετε να ρίξετε τον Μητσοτάκη! [VIDEO]

09/08/2022 12:12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο παρακολουθήσεων ΕΥΠ: “Ολίσθημα” το χαρακτηρίζει ο Μητσοτάκης που δεν γνώριζε τίποτα! [VIDEO]

08/08/2022 15:53
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Οικονόμου επαναλαμβάνει συνεχώς ότι ο Μητσοτάκης ΔΕΝ γνώριζε για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη! [VIDEO]

08/08/2022 12:04
Δείτε Περισσότερα
Επόμενο Άρθρο

Ο Καλλιάνος μετέτρεψε τα τραγικά λάθη της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας σε… ΜΙΚΡΟΛΑΘΑΚΙΑ! [VIDEO]

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Videos

Τριανταφυλλίδης για υποκλοπές ΕΥΠ: Αφού η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να κρύψει, γιατί άλλαξε τον Νόμο; [VIDEO]

12/08/2022 11:55
0

Όταν ο Τσίπρας είχε αμφιβολίες για τον Κοντολέων και ο Μητσοτάκης έλεγε ότι δεν θα αλλάξει τον νόμο για τον διορισμό του! [VIDEO]

10/08/2022 13:46
0

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ένας ανήξερος Πρωθυπουργός… [VIDEO]

09/08/2022 16:20
0

Απίστευτο παραλήρημα Άδωνη για τις παρακολουθήσεις: Θέλετε να ρίξετε τον Μητσοτάκη! [VIDEO]

09/08/2022 12:12
0

Σκάνδαλο παρακολουθήσεων ΕΥΠ: “Ολίσθημα” το χαρακτηρίζει ο Μητσοτάκης που δεν γνώριζε τίποτα! [VIDEO]

08/08/2022 15:53
0

Facebook Twitter Youtube Instagram TikTok

Εντοπίζουμε το ψέμα. Ανιχνεύουμε την αλήθεια. Παραθέτουμε τα δεδομένα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ    NEWSLETTER    EMAIL

Κατηγορίες

  • ΑΛΛΑ (6)
  • ΒΙΝΤΕΟ (992)
  • ΔΙΕΘΝΗ (202)
  • ΕΛΛΑΔΑ (1,822)
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (894)
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (479)
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (1,753)
  • ΥΓΕΙΑ (477)
  • ΧΙΟΥΜΟΡ (98)

Ετικέτες

Lockdown Άδωνις Γεωργιάδης Άρης Πορτοσάλτε Αλέξης Τσίπρας Αστυνομία Αστυνομική βία Βασίλης Κικίλιας Βουλή Γιάννης Βρούτσης Γιατροί ΕΟΔΥ Ελλάδα Ελληνοτουρκικά Εμβόλιο Εργαζόμενοι Εργασία Θεσσαλονίκη Κοροναϊός Κορονοϊός Κορωνοϊός Κρούσματα Κυβέρνηση Μητσοτάκη Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΕΘ ΜΜΕ Μάκης Βορίδης Μάσκες Μαθητές Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Νέα Δημοκρατία Νίκη Κεραμέως Νίκος Χαρδαλιάς Οικονομία Οικονομική κρίση Πανδημία ΣΚΑΪ ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Πέτσας Τουρισμός Τουρκία Υπουργείο Υγείας αστυνομικοί νοσοκομεία σχολεία υγεία

© 2022 Ο Πολύγραφος - Ανιχνευτής Αλήθειας | Όροι Χρήσης | poligrafosnews@gmail.com.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δες όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΧΙΟΥΜΟΡ
  • ΒΙΝΤΕΟ

© 2022 Ο Πολύγραφος - Ανιχνευτής Αλήθειας | Όροι Χρήσης | poligrafosnews@gmail.com.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Νέα Playlist