Έξι μήνες πριν από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική που κόστισαν τη ζωή σε 25 ανθρώπους, η καταδικασμένη πλέον Δήμαρχος Μάνδρας, δήλωνε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι «δεν χρειάζεται να κάνουμε αντιπλημμυρικά έργα επειδή βρέχει μια φορά στα 30 χρόνια».
Αρχικά να σημειωθεί ότι για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα που είχε ως αποτέλεσμα 25 νεκρούς, σήμερα το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και άλλοι δώδεκα κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι, ενώ κατά πλειοψηφία άλλοι οκτώ κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι.
Μεταξύ των οκτώ, ένοχη κατά πλειοψηφία κρίθηκε για το αδίκημα της πλημμύρας και της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας δια παραλείψεως η τότε Δημαρχος Μάνδρας Ιωαννα Κριεκούκη.
«Δεν χρειάζεται να κάνουμε αντιπλημμυρικά έργα επειδή βρέχει μια φορά στα 30 χρόνια»
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση οι δημοτικοί σύμβουλοι Μάνδρας, Γιώργος Σαμπάνης και Μπάμπης Θεοδώρου προειδοποιούσαν πως αντί για έργα ανάπλασης πεζοδρομιού στην κεντρική οδό Κοροπούλη, θα έπρεπε να προηγηθούν έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς η οδός βρίσκεται ακριβώς πάνω από το ρέμα της Αγ. Αικατερίνης, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο ρέμα της περιοχής.
Σε αυτή τη συνεδρίαση, η δήμαρχος Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη, είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά, να απαντάει σε προειδοποίηση του δημοτικού συμβούλου, Γιώργου Σαμπάνη, ως εξής: «Aν έγινε μια περίπτωση (πλημμύρας), ή αν θα γίνει μία σε 30 χρόνια (πλημμύρα), που απευχόμαστε, δε θα κάνουμε το δρόμο, ρέμα»


Με πληροφορίες από koutipandoras.gr