Μετά την κατακραυγή και τις έντονες αντιδράσεις για τα προκλητικά ποσά που έλαβαν τα ΜΜΕ, και τις αδιαφανείς διαδικασίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα κριτήρια επιλογής των εν λόγω Μέσων, για την εκστρατεία ενημέρωσης για τον κορονοϊό “Μένουμε Σπίτι”, ακόμη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας πλέον ζητούν τη δημοσιοποίηση της διαβόητης λίστας με τα ποσά που έλαβε κάθε μέσο.
Ο βουλευτής Έβρου, Σταύρος Κελέτσης, μιλώντας στο Kontra, τόνισε πως η διαφάνεια είναι ένας αδιαπραγμάτευτος όρος για την κυβέρνηση και πως από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε η λίστα με τα ΜΜΕ που έλαβαν χρηματοδότηση μπορεί να δημοσιευτούν και τα ποσά, πράγμα που ο ίδιος στηρίζει.
Σήμερα, η Ντόρα Μπακογιάννη, είπε πως τα στοιχεία για τα ποσά θα δοθούν στη δημοσιότητα μετά την ολοκλήρωση της καμπάνιας. Σε τηλεοπτική της εμφάνιση στον ΑΝΤ1 είπε: «Το σύνολο των χρηματοδοτήσεων, με την ολοκλήρωση της καμπάνιας, θα σας δοθεί. Θα λογοδοτήσουμε και θα δώσουμε στη δημοσιότητα πού δώσαμε τα χρήματα. Εμείς δε θα ακολουθήσουμε την πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ».
«Αυτή η καμπάνια έπρεπε να πάει παντού», υποστήριξε όταν ο Σπ. Γκουτζάνης τόνισε ότι έλαβε διαφήμιση ακόμα και το site του Μένιου Φουρθιώτη με μία ανάρτηση, ενώ σε άλλη αποστροφή του λόγου της, συμπλήρωσε: «Περιμένω ότι πρέπει να δοθούν. Θεωρώ ότι όλα αυτά πρέπει να γίνονται με απόλυτη διαφάνεια. Από εκεί και πέρα εδώ είμαστε να κρίνετε εάν το α ή το β σάιτ πήρε το ποσό που πήρε».
Με πληροφορίες από το Documento.