• Επικοινωνία
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δες όλα τα αποτελέσματα
Newsletter
Ο Πολύγραφος - Ανιχνευτής Αλήθειας
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΧΙΟΥΜΟΡ
  • ΒΙΝΤΕΟ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΧΙΟΥΜΟΡ
  • ΒΙΝΤΕΟ
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δες όλα τα αποτελέσματα
Ο Πολύγραφος - Ανιχνευτής Αλήθειας
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δες όλα τα αποτελέσματα

Σουλατσάρει στο Αιγαίο το Oruc Reis που έχει φτάσει κάτω από τη Ρόδο ενώ η κυβέρνηση τα ‘χει χαμένα και «τρέχει και δεν φτάνει…»

Ο Πολύγραφος από Ο Πολύγραφος
14/08/2020 11:08
in ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
Share on FacebookShare on Twitter

Την ώρα που το Oruc Reis βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και κινείται νοτιοανατολικά έχοντας φτάσει κάτω από τη Ρόδο και προχωρά με ταχύτητα 4,3 κόμβων προς τα νότια της Κρήτης, ο Νίκος Δένδιας είναι με μια… βαλίτσα στο χέρι και καταγγέλλει την τουρκική παραβατικότητα σε όλα τα διεθνή φόρα.

Χθες, βρέθηκε στο Ισραήλ, όπου είχε εκτενείς συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι και πριν μεταβεί στη Βιέννη, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και θα συμμετάσχει στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ. Ο υπουργός Εξωτερικών συνέχισε το απόγευμα της Πέμπτης το μπαράζ επικοινωνιών με αντικείμενο την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον παραληρηματικό λόγο του αμφισβήτησε εκ νέου την ελληνική υφαλοκρηπίδα και την «ελληνικότητα» του Καστελόριζου, ενώ τόνισε ότι το Oruc Reis θα συνεχίσει τις… βόλτες στο Αιγαίο μέχρι τις 23 Αυγούστου. Στη συνέχεια, ζήτησε… διάλογο από την Ελλάδα για μία «win – win» κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ αργότερα μέσα στη μέρα είχε συνομιλία με την Ανγκελα Μέρκελ και τον Ζοζέπ Μπορέλ.

Ειδικότερα, συνομίλησε με τον Υπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν και τους Αμερικανούς γερουσιαστές Μπομπ Μενέντεζ και Κρις βαν Χόλεν. Στην τηλεφωνική συνομιλία με τον Γάλλο ομόλογό του, ο υπουργός Εξωτερικών τον ευχαρίστησε για την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Ελλάδα έναντι της τουρκικής παραβατικότητας.

Σήμερα, ο Ελληνας διπλωμάτης θα μεταβεί στη Βιέννη, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο και τον Αυστριακό Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ. Η Αθήνα αναμένει μια ουσιαστική και καθαρή δήλωση καταδίκης της τουρκικής επιθετικότητας από τον Μάικ Πομπέο, αν και δεν αναμένεται καμία ουσιαστική πρωτοβουλία των Ηνωμένων Πολιτειών για τον τερματισμό της κρίσης στο Αιγαίο.

Επίσης, θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης, από κοινού με τον Αυστριακό ομόλογό του, στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο συγκλήθηκε κατόπιν σχετικού ελληνικού αιτήματος προκειμένου να συζητηθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στο έκτακτο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ ο κ. Δένδιας θα ενημερώσει τους ομολόγους του, μεταξύ άλλων, για τα πραγματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών ως προς τα επιχειρησιακά συμβάντα στην περιοχή.

Οσον αφορά στις συνομιλίες του Ελληνα ΥΠΕΞ με τους ομολόγους του των ΗΠΑ και της Αυστρίας θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα. Επιπρόσθετα με τον υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας θα συζητήσουν ζητήματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Το Κρεμλίνο παρακολουθεί από απόσταση την τουρκική παραβατικότητα

Έχετε διαμεσολαβητές, δεν χρειάζεστε άλλους, αναφέρουν διπλωματικές ρωσικές πηγές. Το Κρεμλίνο δεν βιάζεται να πάρει επίσημη θέση για το θέμα, εφόσον πρόκειται για ενδονατοϊκή υπόθεση.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Tags: Oruc ReisΑιγαίοΕλληνική υφαλοκρηπίδαΜάικ ΠομπέοΝίκος ΔένδιαςΣυμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων

Οι αναγνώστες μας, στηρίζονται στον Πολύγραφο για την ενημέρωσή τους. Εμείς στηριζόμαστε σε εσάς για να συνεχίσουμε! Δείτε πως μπορείτε να μας στηρίξετε!

Σχετικά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα πούμε το νερό… νεράκι!

11/03/2023 10:33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτοι με… διαφ(θ)ορά

28/02/2023 10:29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΡΕΖΙΛΙ ο Μητσοτάκης: Είπε ότι το σχολείο κάνει… ουσιαστικό έργο και όλοι ξέσπασαν σε γέλια! [VIDEO]

21/02/2023 12:00
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χάκαραν το Luben;

17/02/2023 11:42
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν χειραγωγούνται οι Έλληνες απαντά η ΝΔ για τις αποκαλύψεις ότι Ισραηλινοί επηρεάζουν εκλογές διεθνώς… [VIDEO]

16/02/2023 15:54
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκης Βορίδης: ΠΟΤΕ δεν είπαμε… ότι θα διατηρήσουμε την 13η σύνταξη! [VIDEO]

16/02/2023 13:14
Δείτε Περισσότερα
Επόμενο Άρθρο

Η κυβέρνηση τρέμει για νέο τσουνάμι στην αγορά από το Σεπτέμβριο, με το Ε.Ε.Α. να προβλέπει 100.000 λουκέτα και πάνω από 250.000 νέους ανέργους!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Videos

ΡΕΖΙΛΙ ο Μητσοτάκης: Είπε ότι το σχολείο κάνει… ουσιαστικό έργο και όλοι ξέσπασαν σε γέλια! [VIDEO]

21/02/2023 12:00
0

Δεν χειραγωγούνται οι Έλληνες απαντά η ΝΔ για τις αποκαλύψεις ότι Ισραηλινοί επηρεάζουν εκλογές διεθνώς… [VIDEO]

16/02/2023 15:54
0

Μάκης Βορίδης: ΠΟΤΕ δεν είπαμε… ότι θα διατηρήσουμε την 13η σύνταξη! [VIDEO]

16/02/2023 13:14
0

Απειλές Πορτοσάλτε: Αν παγώσουν οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας… θα σταματήσω να πληρώνω τη δόση μου! [VIDEO]

15/02/2023 11:56
0

Προεκλογική ομιλία Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα: Μειώσαμε τις συντάξεις και τους μισθούς! [VIDEO]

14/02/2023 10:43
0

Facebook Twitter Youtube Instagram TikTok

Εντοπίζουμε το ψέμα. Ανιχνεύουμε την αλήθεια. Παραθέτουμε τα δεδομένα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ    NEWSLETTER    EMAIL

Κατηγορίες

  • ΑΛΛΑ (6)
  • ΒΙΝΤΕΟ (1,131)
  • ΔΙΕΘΝΗ (214)
  • ΕΛΛΑΔΑ (1,999)
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (946)
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (506)
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (1,937)
  • ΥΓΕΙΑ (483)
  • ΧΙΟΥΜΟΡ (105)

Ετικέτες

Lockdown Άδωνις Γεωργιάδης Άρης Πορτοσάλτε Ακρίβεια Αλέξης Τσίπρας Αστυνομία Αστυνομική βία Βασίλης Κικίλιας Βουλή Γιάννης Βρούτσης Γιατροί ΕΥΠ Ελλάδα Ελληνοτουρκικά Εμβόλιο Εργαζόμενοι Εργασία Θεσσαλονίκη Κοροναϊός Κορονοϊός Κορωνοϊός Κυβέρνηση Μητσοτάκη Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΕΘ ΜΜΕ Μάκης Βορίδης Μαθητές Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Νέα Δημοκρατία Νίκη Κεραμέως Νίκος Χαρδαλιάς Οικονομία Οικονομική κρίση Πανδημία Παρακολουθήσεις ΣΚΑΪ ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Πέτσας Τουρισμός Τουρκία Υποκλοπές Υπουργείο Υγείας νοσοκομεία σχολεία υγεία

© 2022 Ο Πολύγραφος - Ανιχνευτής Αλήθειας | Όροι Χρήσης | poligrafosnews@gmail.com.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δες όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΧΙΟΥΜΟΡ
  • ΒΙΝΤΕΟ

© 2022 Ο Πολύγραφος - Ανιχνευτής Αλήθειας | Όροι Χρήσης | poligrafosnews@gmail.com.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Νέα Playlist