• Επικοινωνία
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δες όλα τα αποτελέσματα
Newsletter
Ο Πολύγραφος - Ανιχνευτής Αλήθειας
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΧΙΟΥΜΟΡ
  • ΒΙΝΤΕΟ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΧΙΟΥΜΟΡ
  • ΒΙΝΤΕΟ
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δες όλα τα αποτελέσματα
Ο Πολύγραφος - Ανιχνευτής Αλήθειας
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δες όλα τα αποτελέσματα

Εφ.Συν: Χωματουργική εταιρεία εξέδιδε τιμολόγια στην εταιρεία του Predator και στην «αγαπημένη» δημοκοπική του Μαξίμου

Ο Πολύγραφος από Ο Πολύγραφος
20/12/2022 15:28
in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
0
Share on FacebookShare on Twitter

Η Ιονία Τεχνική, που φέρεται να εξέδιδε εικονικά τιμολόγια για την Krikel, εταιρεία που έχει συνδεθεί με το παράνομο λογισμικό Predator, εξέδιδε εικονικά τιμολόγια και για την εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc, που θεωρείται και η εταιρεία που κάνει δημοσκοπήσεις για το Μαξίμου. Αυτό αναφέρεται σε ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών.

Σύμφωνα το δημοσίευμα η Ιονία Τεχνική εξέδωσε προς την εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc συνολικά 29 τιμολόγια και συγκεκριμένα το 2018 εξέδωσε 12 τιμολόγια, το 2019 εξέδωσε 9 τιμολόγια και το 2020 οκτώ τιμολόγια, συνολικού ύψους 239.194 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Τιμολόγια τα οποία αποτυπώνονται στις συγκεντρωτικές καταστάσεις της Ιονίας Τεχνικής.

Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης ότι «φαίνεται πως η Marc ζήτησε από την εν λόγω εταιρεία να της διεξάγει σειρά ερευνών όπως π.χ για διάφορα εμπορικά προϊόντα και υπηρεσίες έως και πολιτικού περιεχομένου δημοσκοπήσεις πανελλαδικής μάλιστα εμβέλειας ενώ φαίνεται πως της έχει παράσχει έως και υπηρεσίες exit poll τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στις εθνικές εκλογές».

  • Το βασικό ερώτημα είναι πώς μια εταιρεία με μηδενική παρουσία και με αντικείμενο χωματουργικές εργασίες να αναλαμβάνει δημοσκοπήσεις για λογαριασμό μιας γνωστής εταιρείας δημοσκοπήσεων.

Εκτός από την εταιρία Ιονία Τεχνική η εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc, φέρεται να έχει σχέση και με μια άλλη εταιρεία την ΚΥΡΑ ΑΕ, η οποία έχει ελεγχθεί για φορολογικές παραβάσεις μεταξύ των οποίων και για έκδοση εικονικών τιμολογίων σε πελάτες της.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η εταιρεία φέρεται να έχει εκδώσει δύο εικονικά τιμολόγια προς τη Marc. Το πρώτο είναι ύψους 68.880 ευρώ και προέρχεται από τη φορολογική  χρήση του 2014 και το δεύτερο είναι ύψους 6.150 ευρώ και προέρχεται από τη χρήση του 2016.

Η ΕφΣυν αναφέρει επίσης ότι επικοινώνησε με τον επικεφαλής της Marc, Θωμά Γεράκη, και του έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα όπως αν γνωρίζει τις εταιρείες «Ιονία Τεχνική» και «ΚΥΡΑ Α.Ε.» κι αν η Marc είχε συναλλαγές μαζί τους. Επίσης, τι είδους συναλλαγές ήταν αυτές και τι υπηρεσίες παρείχαν οι εν λόγω εταιρείες και πως ακριβώς  πληρώθηκαν αυτές οι υπηρεσίες και αν υπάρχουν τα σχετικά παραστατικά. Η εφημερίδα αναφέρει ότι «Ο κ. Γεράκης δεν απάντησε έγκαιρα στο μέιλ μας όπως του είχαμε ζητήσει».

Η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα στη χαμένη αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων αλλά και του πολιτικού μας συστήματος. Αναμένουμε τη παρέμβαση του εισαγγελέα, όπως ο νόμος προβλέπει για υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος όπως το ξέπλυμα. Κυρίως όμως αναμένουμε εξηγήσεις τόσο από τον κ. Μητσοτάκη που οφείλει να απαντήσει με ποιον τρόπο πληρώνει τις δημοσκοπήσεις που παραγγέλνει, όσο όμως και από τον κ. Πιτσιλή της ΑΑΔΕ», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Νάσος Ηλιόπουλος.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Εφ.Συν.», σε αυτή την τριετία η «Ιονία Τεχνική» εξέδωσε συνολικά 29 τιμολόγια προς τη Marc και πιο συγκεκριμένα: το 2018 εξέδωσε 12 τιμολόγια, το 2019 εξέδωσε 9 τιμολόγια και το 2020 άλλα 8, συνολικού ύψους 239.194 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί πως τα τιμολόγια αυτά αποτυπώνονται στις συγκεντρωτικές καταστάσεις της «Ιονίας Τεχνικής».

Με πληροφορίες από efsyn.gr και libre.gr

Tags: MARCPredatorΕφημερίδα των ΣυντακτώνΙόνια τεχνικήΝέα Δημοκρατία

Οι αναγνώστες μας, στηρίζονται στον Πολύγραφο για την ενημέρωσή τους. Εμείς στηριζόμαστε σε εσάς για να συνεχίσουμε! Δείτε πως μπορείτε να μας στηρίξετε!

Σχετικά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα πούμε το νερό… νεράκι!

11/03/2023 10:33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτοι με… διαφ(θ)ορά

28/02/2023 10:29
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΡΕΖΙΛΙ ο Μητσοτάκης: Είπε ότι το σχολείο κάνει… ουσιαστικό έργο και όλοι ξέσπασαν σε γέλια! [VIDEO]

21/02/2023 12:00
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν χειραγωγούνται οι Έλληνες απαντά η ΝΔ για τις αποκαλύψεις ότι Ισραηλινοί επηρεάζουν εκλογές διεθνώς… [VIDEO]

16/02/2023 15:54
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάκης Βορίδης: ΠΟΤΕ δεν είπαμε… ότι θα διατηρήσουμε την 13η σύνταξη! [VIDEO]

16/02/2023 13:14
ΕΛΛΑΔΑ

Απειλές Πορτοσάλτε: Αν παγώσουν οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας… θα σταματήσω να πληρώνω τη δόση μου! [VIDEO]

15/02/2023 11:56
Δείτε Περισσότερα
Επόμενο Άρθρο

Θεοδωρικάκος στον ΣΚΑΪ: Μετά τον ξυλοδαρμό πολίτη στη Νέα Σμύρνη η αστυνομία απέκτησε… «φοβικό σύνδρομο»! [VIDEO]

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία Videos

ΡΕΖΙΛΙ ο Μητσοτάκης: Είπε ότι το σχολείο κάνει… ουσιαστικό έργο και όλοι ξέσπασαν σε γέλια! [VIDEO]

21/02/2023 12:00
0

Δεν χειραγωγούνται οι Έλληνες απαντά η ΝΔ για τις αποκαλύψεις ότι Ισραηλινοί επηρεάζουν εκλογές διεθνώς… [VIDEO]

16/02/2023 15:54
0

Μάκης Βορίδης: ΠΟΤΕ δεν είπαμε… ότι θα διατηρήσουμε την 13η σύνταξη! [VIDEO]

16/02/2023 13:14
0

Απειλές Πορτοσάλτε: Αν παγώσουν οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας… θα σταματήσω να πληρώνω τη δόση μου! [VIDEO]

15/02/2023 11:56
0

Προεκλογική ομιλία Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα: Μειώσαμε τις συντάξεις και τους μισθούς! [VIDEO]

14/02/2023 10:43
0

Facebook Twitter Youtube Instagram TikTok

Εντοπίζουμε το ψέμα. Ανιχνεύουμε την αλήθεια. Παραθέτουμε τα δεδομένα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ    NEWSLETTER    EMAIL

Κατηγορίες

  • ΑΛΛΑ (6)
  • ΒΙΝΤΕΟ (1,131)
  • ΔΙΕΘΝΗ (214)
  • ΕΛΛΑΔΑ (1,999)
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ (946)
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (506)
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ (1,937)
  • ΥΓΕΙΑ (483)
  • ΧΙΟΥΜΟΡ (105)

Ετικέτες

Lockdown Άδωνις Γεωργιάδης Άρης Πορτοσάλτε Ακρίβεια Αλέξης Τσίπρας Αστυνομία Αστυνομική βία Βασίλης Κικίλιας Βουλή Γιάννης Βρούτσης Γιατροί ΕΥΠ Ελλάδα Ελληνοτουρκικά Εμβόλιο Εργαζόμενοι Εργασία Θεσσαλονίκη Κοροναϊός Κορονοϊός Κορωνοϊός Κυβέρνηση Μητσοτάκη Κυριάκος Μητσοτάκης ΜΕΘ ΜΜΕ Μάκης Βορίδης Μαθητές Μιχάλης Χρυσοχοΐδης Νέα Δημοκρατία Νίκη Κεραμέως Νίκος Χαρδαλιάς Οικονομία Οικονομική κρίση Πανδημία Παρακολουθήσεις ΣΚΑΪ ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Πέτσας Τουρισμός Τουρκία Υποκλοπές Υπουργείο Υγείας νοσοκομεία σχολεία υγεία

© 2022 Ο Πολύγραφος - Ανιχνευτής Αλήθειας | Όροι Χρήσης | poligrafosnews@gmail.com.

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δες όλα τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΧΙΟΥΜΟΡ
  • ΒΙΝΤΕΟ

© 2022 Ο Πολύγραφος - Ανιχνευτής Αλήθειας | Όροι Χρήσης | poligrafosnews@gmail.com.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Νέα Playlist