Διάρρηξη σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο σπίτι της Εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στην Ακρόπολη, κατά την απουσία της εκτός Αθηνών. Tη διάρρηξη διαπίστωσε η καθαρίστρια του σπιτιού, ενώ η Ελένη Τουλουπάκη επιστρέφει εσπευσμένα.
Οι άγνωστοι δράστες δεν είχαν ως σκοπό την κλοπή καθώς όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές και τα ακριβά αντικείμενα έμειναν άθικτα. Όπως αναφέρουν οι νεότερες πληροφορίες του tvxs.gr, έχει αφαιρεθεί ο ηλεκτρονικός υπολογιστής της Εισαγγελέως ενώ φαίνεται ότι έχουν “ανακατέψει” τα σημεία όπου φυλάσσονταν έγγραφα.
Στο σπίτι της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, στην περιοχή της Ακρόπολης, πήγαν, σύμφωνα με πηγές της ΕΛΑΣ, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αλλά και οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας της εισαγγελέως, προκειμένου να διαπιστώσουν τι έχει συμβεί.
Όπως είναι προφανές, οι διαρρήκτες αναζητούσαν κρίσιμα έγγραφα, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται, όπως είναι λογικό, στη μεγάλη υπόθεση διαφθοράς της Novartis, την οποία ερευνά, μετ’ εμποδίων, η Ελένη Τουλουπάκη.

«Το επόμενο θα είναι να με σκοτώσουν»
«Έχω γίνει ο υπ΄αριθμόν ένα στόχος. Το επόμενο θα είναι να με σκοτώσουν», ήταν η πρώτη αντίδραση της εισαγγελέως Ελένη Τουλουπάκη, η οποία μίλησε στις «Δικογραφίες».
Το Σάββατο 22/8, σε δημοσίευμά τους οι «Δικογραφίες» ανέφεραν ότι δεν έχει υποβληθεί αίτημα αντικατάστασης της Ελένης Τουλουπάκη από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, στο 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, που αναμένεται να συνεδριάσει το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.
Οι «Δικογραφίες» επικοινώνησαν με την εισαγγελέα, η οποία επέστρεφε από τη γενέτειρά της, την Κρήτη και πληροφορήθηκε ότι διέρρηξαν το σπίτι της ενώ βρισκόταν εν πλω. Η εισαγγελέας Διαφθοράς ήταν εξαιρετικά ανήσυχη για το τι μπορεί να συμβαίνει, καθώς δεν είχε ακόμη εικόνα για την κατάσταση, που επικρατούσε στο σπίτι της μετά τη διάρρηξη.
ΣΥΡΙΖΑ: Να αποκαλυφθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί
«Η διάρρηξη στο σπίτι της εισαγγελέως διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, εγείρει κρίσιμα ερωτήματα και απαιτεί άμεση διερεύνηση», σχολιάζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τις αστυνομικές αρχές να πράξουν το καθήκον τους ώστε να αποκαλυφθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της διάρρηξης.
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ :
«Η διάρρηξη στο σπίτι της εισαγγελέως διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, εγείρει κρίσιμα ερωτήματα και απαιτεί άμεση διερεύνηση.
Είναι γνωστό ότι υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν να έρθει στο φως η αλήθεια. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που στοχοποίησαν την εισαγγελέα και επιχείρησαν την ποινική της δίωξη. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που επιχείρησαν να μετατρέψουν τους θύτες σε θύματα.
Ελπίζουμε να μην τους επιτραπεί να μετατρέψουν και τη χώρα ολόκληρη από κράτος δικαίου σε ξέφραγο αμπέλι παρακρατικών μηχανισμών.
Αναμένουμε από τις αστυνομικές αρχές να πράξουν το καθήκον τους ώστε να αποκαλυφθούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της διάρρηξης».
Με πληροφορίες από το tvxs.gr και το left.gr.