«Η κυβέρνηση μας, και ευτυχώς, δεν παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη. Να το ξεκαθαρίσουμε. Δεν είναι δουλειά μας να πούμε στη δικαιοσύνη τι θα κάνει», δήλωσε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.
Πριν μερικά χρόνια όμως, ο Άδωνις Γεωργιάδης, προβαίνοντας σε μία πρωτοφανή επίθεση κατά ενός εξαιρετικά ευαίσθητου θεσμού της Δικαιοσύνης, ζητούσε στη Βουλή την κατάργηση της θέσης της εισαγγελέως Διαφθοράς, αποκαλώντας μάλιστα τον εκάστοτε εισαγγελικό λειτουργό που αναλαμβάνει αυτό το αξίωμα ως «πολιτικό πρόσωπο».
Στον Αδ. Γεωργιάδη τότε μάλιστα είχε απαντήσει ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, Ν. Παρασκευόπουλος, κάνοντας λόγο για ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και προσωπική στοχοποιήση της κ. Τουλουπάκη από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ.
Πιο πρόσφατα, είχε αναλάβει ρόλο συνηγόρου των υπόδικων υπαλλήλων του ΚΕΕΛΠΝΟ εντός του Κοινοβουλίου, χαρακτηρίζοντας τους «παντελώς αθώους» και τονίζοντας ότι θα παραστεί στη δίκη ως συνήγορος υπεράσπισής τους.
Πριν από λίγες μέρες μάλιστα, θύελλα προκάλεσαν τα όσα προκλητικά δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας, όταν είχε αναφέρει τα εξής:
«Τα γεγονότα λοιπόν αρκούν, γιατί δεν έχω πολλά να πω περί δημοκρατίας με αυτούς οι οποίοι στοχοποίησαν συστηματικά 10 κορυφαία πολιτικά πρόσωπα. Όχι για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο» -όπως έλεγε ο διαβόητος «Ρασπούτιν» της εποχής, Υπουργός σας- αλλά για την αθλιέστερη σκευωρία με το όνομα Novartis, μια σκευωρία που κατέρρευσε με πάταγο και οι πρωταγωνιστές της βρίσκονται σήμερα στα χέρια της Δικαιοσύνης.
Ένας στο Ειδικό Δικαστήριο και οι άλλοι κατηγορούμενοι ή ύποπτοι. Όχι για την άποψή τους, προσέξτε, όχι για την άποψή τους, αλλά γιατί δημοσίευσαν ψεύτικα στοιχεία για να στήσουν ψεύτικες κατηγορίες. Γι’ αυτό καλούνται ως ύποπτοι, όχι για την άποψή τους. Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, αυτό λέγεται συμμορία. Δε λέγεται ελευθεροτυπία αλλά ελευθερο-δολοφονία. Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά».
Η εν λόγω δήλωση οδήγησε τον Κώστα Βαξεβάνη να υποβάλει αγωγή κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «ο Μητσοτάκης θα κριθεί και μάλιστα σκληρά από την Ιστορία. Είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που μέσω ομιλίας του στη Βουλή, αποκάλεσε δημοσιογράφους συμμορίτες κάνοντας ταυτόχρονα παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Καταστρατήγησε κάθε έννοια τεκμηρίου αθωότητας και χρησιμοποίησε την ιδιότητα του πρωθυπουργού για να χτυπήσει έναν δημοσιογράφο που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Πήρα όμως απόφαση να κριθεί και απ’ τα δικαστήρια».
Με πληροφορίες από avgi.gr, documentonews.gr